Gemeente Eijsden-Margraten digitaal nachtregister Gemeente Eijsden-Margraten

Instructie digitaal nachtregister

1. Aanmelden digitaal nachtregister

a) Ga naar de website van het digitaal nachtregister: eijsden-margraten.digitaalnachtregister.nl Vul uw (bedrijfs)gegevens in onder het blokje ‘Aanmelden als ondernemer’ en klik daarna op knop ‘Aanvraag indienen’.
b) Nadat u de aanmelding heeft ingediend ontvangt u zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen twee werkdagen, een e-mail op het door u aangegeven e-mailadres met de inlogcode.

2. Inloggen in het digitaal nachtregister

a) Nadat u de aanmeldingsmail van het nachtregister heeft ontvangen kunt u voor het eerst gaan inloggen. Ga naar de website van het digitaal nachtregister: eijsden-margraten.digitaalnachtregister.nl of klik op de link in uw aanmeldingsmail.
b) Vul uw opgegeven e-mailadres en het ontvangen wachtwoord in bij het blokje ‘Inloggen ondernemer’ en klik op inloggen. U bent nu ingelogd en komt terecht in het raadpleegscherm.

3. Registeren verblijvers

a) Nu u bent ingelogd, kunt u uw verblijvers registeren via de knop ‘Toevoegen’ aan de rechterzijde van uw scherm.
b) U komt nu terecht in het scherm ‘Verblijver toevoegen’.

Scherm verblijver toevoegen 

c) Vul alle gegevens in en klik op ‘opslaan’.
d) Er wordt nu een extra scherm getoond om de ingevoerde gegevens nogmaals te controleren. Indien u ervan overtuigd bent dat de ingevoerde gegevens juist zijn, klikt u op ‘voltooien’. Hierna worden de gegevens definitief verwerkt. Heeft u toch een fout gemaakt, klik dan rechtsboven op het kruisje van dit scherm waarna u alsnog de gegevens kunt aanpassen.

Controle venster

e) U krijgt nu de aangemaakte verblijver te zien. Om een verblijf aan te maken te maken, kiest u vervolgens het juiste accommodatietype, accommodatie nummer (nummer/standplaats van de accommodatie), de datum van aankomst en eventueel al de dag van vertrek. Indien de datum van vertrek nog niet bekend is of als u deze nog niet wilt vullen, kunt u deze vooralsnog leeg laten (zie onderdeel f). Tenslotte kunt u indien gewenst een opmerking plaatsen. Na het kiezen van ‘opslaan’, wordt het verblijf aangemaakt.

Scherm persoonlijke gegevens

f) In geval u de vertrekdatum op het moment van aanmaken van de verblijver nog niet kunt/wilt invullen, dan kunt u dit op een later moment alsnog doen. Dit kunt u doen door na ingelogd te zijn op het nachtregister te klikken op de ‘infoknop’ achter de betreffende verblijver. U komt nu opnieuw terecht in het bovenstaande scherm en kunt onder het kopje ‘Huidig verblijf’ de vertrekdatum aanvullen. Ook is het mogelijk om onder het kopje ‘Eerdere verblijven’ de eerder ingevulde vertrekdata van nog ‘lopende’ verblijvers aan te passen. Dit doet u door de vertrekdatum aan te passen en vervolgens op de knop ‘wijzigen’ te klikken. Let op: het is niet mogelijk om in het veld ‘datum vertrek’ een datum uit het verleden te vullen. Het is daarom zaak om altijd bij te zijn met het vullen van de vertrekdata van uw verblijvers.

Scherm verblijf

4. Raadplegen verblijvers

a) Nadat u bent ingelogd in het nachtregister komt u automatisch terecht in het raadpleegscherm. In dit raadpleegscherm zijn al uw verblijvers opgenomen. Naarmate uw verblijversbestand toeneemt is het al snel niet meer mogelijk om al uw verblijvers in één oogopslag te zien. Om er toch voor te zorgen dat u snel de juiste verblijver kunt selecteren zijn er twee zoekfuncties voorhanden: Filteren en Sorteren.
b) Door te Filteren kunt u heel gericht zoeken naar bepaalde kenmerken van uw verblijver zoals achternaam, BSN-nummer of nationaliteit. Dit doet u door één of meer van deze kenmerken in te voeren in de betreffende zoekvelden bovenin het scherm. Alleen de verblijvers die aan uw zoekargumenten voldoen worden nu getoond. Met het filteren hoeven uw zoekargumenten overigens niet volledig te zijn, als u bijvoorbeeld in het veld Achternaam ‘jans’ invoert, worden ook de resultaten ‘Janssen’ getoond.

Scherm zoeken met filter

c) Naast filteren kunt u in het raadpleegscherm ook op alle aanwezige velden een Sortering aanbrengen. Dit doet u door om de zwarte pijltjes te klikken van het veld dat u wilt sorteren. Met het pijltje omhoog sorteert u oplopend en het pijltje omlaag aflopend.

Scherm sorteren

5. Rapportages maken

a) U kunt met het digitaal nachtregister ook rapportages maken van uw verblijversbestand. Klik hiervoor na ingelogd te zijn linksboven op het tabblad ‘Rapportages’. U heeft vervolgens de keuze uit twee standaardrapportages: Actuele verblijvers en Verblijfsduur over periode.
b) Wanneer u Actuele verblijvers selecteert en vervolgens op de knop ‘Rapportage genereren’ klikt, wordt er een overzicht gegenereerd van alle verblijvers die op dat moment bij u verblijven. U kunt dit overzicht vervolgens ook printen door rechtsboven op de knop ‘Print’ te klikken. Daarnaast kunt u dit overzicht ook naar Excel exporteren door in het rolmenu ‘Exporteer als’ voor ‘CSV bestand’ te kiezen.
c) Wanneer u in het rolmenu Rapportage kies voor Verblijfsduur over periode kunt u zelf via de velden ‘Datum aankomst’ en ‘Datum vertrek’ een periode aangeven waarover u een rapportage wilt hebben. Ook dit overzicht kunt u printen en naar Excel exporteren.

Scherm rapportages

6. Wachtwoord vergeten?

Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u eenvoudig een nieuwe aanvragen. Ga hiervoor naar de website eijsden-margraten.digitaalnachtregister.nl/ en klik onderin het blokje ‘Inloggen ondernemer’ op de link ‘wachtwoord vergeten’. Vul vervolgens in het veld ‘E-mailadres’ uw e-mailadres in en klik op ‘Wachtwoord opvragen’. U ontvangt nu op het door u aangegeven e-mailadres een nieuwe wachtwoord waarmee u vervolgens weer kunt inloggen.

Klik hier voor de digitale handleiding in PDF formaat.

7. Vragen en opmerkingen

Indien u vragen of opmerkingen heeft over het digitaal nachtregister kunt u contact opnemen met de gemeente Eijsden-Margraten. Op de homepage van https://eijsden-margraten.digitaalnachtregister.nl/ vindt u aan de rechterzijde het blokje ‘Heeft u nog vragen?’. Vul hier uw naam en e-mailadres in, uw vraag of opmerkingen en klik vervolgens op ‘Versturen’. U krijgt dan zo spoedig mogelijk een antwoord. U kunt ook op een andere manier contact opnemen met de gemeente. Deze contactgegevens vindt u ook aan de rechterzijde van de homepage https://eijsden-margraten.digitaalnachtregister.nl/ of hieronder.

Contactgegevens

Gemeente Eijsden-Margraten
Postbus 10
Postadres: 6269 ZG Margraten
Tel.: 043-4588488
E-mail: info@eijsden-margraten.nl

 

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Contactgegevens

U kunt natuurlijk ook altijd op een andere manier contact met ons opnemen:

Gemeente Eijsden-Margraten
Postbus 10
6269 ZG Margraten
Tel.: 043 - 458 84 88
E-mail: info@eijsden-margraten.nl